Yanina Wickmayer naar halve finales WTA Parijs

© Belga

Yanina Wickmayer (WTA-29) heeft zich voor de halve finales van het met 637.000 dollar (480.000 euro) gedoteerd WTA-toernooi van Parijs geplaatst. De 22-jarige Vlaams-Brabantse deed dat door de Duitse Mona Barthel (WTA-43) in 2 uur en 33 minuten met 6-4, 6-7 (3/7) en 6-3 uit te schakelen.

In de tweede set maakte Wickmayer een 0-5 achterstand goed, maar moest ze uiteindelijk in een tiebreak toch nog de duimen leggen. “Ik was in die tweede set heel slecht aan het serveren, maar wou er ook bij die grote achterstand toch voor blijven vechten. Ik geef niet makkelijk op”, reageerde Wickmayer meteen na de match.

“Het was een lange wedstrijd. Nu ben ik moe en heb ik honger.” Het was toen al 0u45 geworden in Parijs, waar de tribunes lang voor de laatste balwisseling helemaal leeg gelopen waren.

Zaterdag neemt de Belgische nummer een het om een plaats in de finale op tegen het Duitse negende reekshoofd Angelique Kerber (WTA-27). Die schakelde de Russin Maria Sharapova (WTA-3), nummer een op de plaatsingslijst, met tweemaal 6-4 uit. Het wordt de tweede ontmoeting tussen Wickmayer en Kerber. In mei van vorig jaar won Wickmayer in Rome in de eerste ronde met 4-6, 6-3 en 6-3 van de 24-jarige Duitse. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier