Thierry Henry krult hoekschop in kruising (video)

© AFP

De Franse spits leidt de New York Red Bulls andermaal naar de zege.

Vijfendertig is Thierry Henry intussen, maar versleten duidelijk nog lang niet. Met 13 doelpunten in 28 wedstrijden is hij dit seizoen opnieuw van groot belang voor de New York Red Bulls. Tegen Columbus Crew (3-1 winst) etaleerde de Franse oud-international andermaal zijn kwaliteiten met twee prachtige doelpunten en een assist.

Eerst maakte Henry een vroege achterstand (Mirosevic in de derde minuut) zes minuten later weer ongedaan. In de 79e minuut bracht Dax McCarthy op assist van Henry de thuisploeg op voorsprong. Het beste hield de ex-speler van onder meer Monaco, Juventus en Arsenal echter voor het laatst, door in blessuretijd een hoekschop rechtstreeks in de kruising te krullen. Bekijk zijn twee doelpunten. (KVDA)