Thomas Pieters maakt debuut in majortoernooi

Thomas Pieters. © AFP

Met eind deze week zijn debuut in The Open en enkele weken later deelname aan het olympische toernooi in Rio lonkt voor golfer Thomas Pieters (24) de grote internationale doorbraak. ‘Top vijftig ligt zeker binnen zijn mogelijkheden’, zegt Vincent Borremans, al vijftien jaar manager van Nicolas Colsaerts en kenner van het golfcircuit.

Vincent Borremans draait als manager van Nicolas Colsaerts al geruime tijd mee in de internationale golfwereld. Hoe beoordeelt hij de snelle groei van Thomas Pieters (momenteel nummer 66 op de wereldranglijst), die zijn poulain van de troon stootte als Belgische nummer één? Borremans in Sport/Voetbalmagazine: “Ik ken Thomas al vanaf zijn twaalfde. Een bijzonder gedreven kereltje en toen al overtuigd dat hij golfprof zou worden. Zijn opleiding in de VS gaf hem de juiste duw in de rug. Hij stak er veel op van een ervaren coach als Mike Small en hij maakte er zich de Amerikaanse mentaliteit eigen: alleen de besten gaan door. Zelfs binnen het eigen collegeteam is de competitie daar bikkelhard. Dat heeft hem gevormd. Thomas is onverschrokken, een echte cowboy. Hij heeft bijvoorbeeld al van bij het begin verklaard dat hij nummer één van de wereld wil worden, dat heeft Nicolas nooit gedaan. Nicolas is meer het artistieke type, iemand bij wie de schoonheid van het spel primeert. Bij Thomas ligt de focus op winnen. Top 50 van de wereld ligt zeker binnen zijn mogelijkheden.”

Borremans wikt en weegt meteen ook de kansen van Pieters op zijn eerste Britse Open -het oudste en meest prestigieuze golftoernooi ter wereld, dit jaar van 14 tot en met 17 juli op Royal Troon, Schotland- en later de Spelen in Rio: “De eerste deelnames aan een major zijn sowieso leermomenten. Die toernooien zijn zoveel groter dan de rest, echte machines. Vergelijk het met een voetballer die na jaren Belgische competitie plots in Nou Camp moet spelen. Maar in Rio mag zowel Nicolas als Thomas ambitie koesteren. Die twee zien elkaar trouwens totaal niet als concurrenten. Integendeel, Nicolas is een beetje de grote broer van Thomas, hij heeft hem destijds ook ondersteund vooraleer hij prof kon worden. Nicolas is al lang blij dat hij niet meer de enige Belg op het circuit is, dat heeft lang genoeg geduurd. En met Thomas Detry komt er een derde Belgisch talent aan.”

(Matthias Stockmans)

Lees het volledige portret van Thomas Pieters in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 6 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier