Thomas Pieters werkt in 2014 aan doorbraak

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Professioneel golfer Thomas Pieters (21) heeft zijn kaart voor de European Tour op zak en wil snel in de voetsporen treden van Nicolas Colsaerts.

Nadat hij in 2010 samen met Brusselaar Thomas Detry voor België het EK -18 in Belek won, trok Pieters naar de VS om er aan de universiteit van Illinois zijn golfspel te perfectioneren.

De voorbije twee jaren combineerde hij er studies Sports Management met toernooien in het NCAA kampioenschap. In 2012 won de Limburger dat prestigieuze universiteitsklassement. Niemand minder dan Mark Steinberg, manager van grote namen als Tiger Woods en Justin Rose, merkte dat ook op en legde hem meteen onder contract. Mike Small, coach van Pieters in Illinois, noemt de Belg een ‘moderne speler’: meer op kracht terend dan op finesse.

Aan dat laatste heeft hij ondertussen hard gewerkt, zijn kort spel en putting verbeterden sterk. Die evolutie in combinatie met zijn verre slag zorgde ervoor dat Pieters dit jaar een lidkaart voor de European Tour bemachtigde. Sinds juni 2013 mag de Limburger zich profspeler noemen, “maar vanaf 2014 begint het pas echt”, wist hij al te vertellen.

De European Tour is een eerste opstap naar de PGA Tour, de Champions League van de golfsport, en de Olympische Spelen van 2016. Want Pieters is ambitieus. Op de vraag of hij de top 50 van de wereld ambieert, antwoordde hij zonder verpinken: “Neen, ik wil nummer één worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier