Thuisland niet voorbij Senegal

De Olympische Spelen zijn niet echt super begonnen voor de Britse voetbalploeg. Tegen Senegal, met Cheikhou Kouyaté, geraakte het thuisland niet verder dan een 1-1-gelijkspel.

De match begon nochtans goed voor de Britten. Welshman Craig Bellamy opende de score in de 20ste minuut. Moussa Konate maakte acht minuten voor tijd echter gelijk. Cheikhou Kouyaté begon op de bank bij Senegal, maar drie minuten voor rust mocht de verdediger en middenvelder van Anderlecht al de geblesseerde Idrissa Gueye komen vervangen. Topfavoriet Brazilië boekte in Cardiff een nipte 3-2 zege tegen Egypte. De Brazilianen imponeerden in de eerste helft en stonden al na een halfuur 3-0 voor, dankzij doelpunten van Rafael, Leandro Damiao en Neymar. Na de rust kwamen de Noord-Afrikanen verrassend terug tot 3-2 via Mohamed Aboutrika en invaller Mohamed Salah.