Tia Hellebaut kondigt tweede comeback aan

© EPA

Regerend olympisch hoogspringkampioene Tia Hellebaut maakt opnieuw een comeback. Ze mikt op de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Regerend olympisch hoogspringkampioene Tia Hellebaut maakt opnieuw een comeback. Ze mikt op de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

De 33-jarige Hellebaut, die in februari een tweede dochtertje kreeg, heeft dat dinsdag aangekondigd.

Afscheid

In december 2008 had Hellebaut haar afscheid aangekondigd toen ze een eerste keer zwanger was. Acht maanden na de bevalling kwam ze op haar beslissing terug en in februari 2010 maakte de olympische kampioene van 2008 een comeback.

Die eindigde al in augustus van hetzelfde jaar. Hellebaut was opnieuw zwanger, maar liet deze keer haar sportieve toekomt in het midden. Een tweede afscheid is er dus nooit geweest.

“Vanaf het begin van de zwangerschap was ik er immers van overtuigd dat ik nog naar Londen wilde toewerken”, zei Hellebaut dinsdag. “Maar tussen droom en daad… We wilden geen uitspraken doen die we achteraf niet hard konden maken.”

“Ik heb uit de eerste terugkeer geleerd dat er toch een aantal zaken bijgestuurd moesten worden om in Londen een mooi resultaat te behalen. Rust is daarbij de wezenlijke factor. We hebben nu een nanny die de kindjes opvangt als ik moet trainen of rusten.”

Trainen

Begin april is Hellebaut beginnen joggen. “Al gauw kreeg ik zin in meer en half mei ben ik met mijn ’the road to London’- schema aan de slag gegaan. In september wil ik de echte hoogspringtrainingen hervatten. De eerste competitie zal pas voor in de winter zijn en dan wellicht nog niet op topniveau. Vanaf dan staat alles in het teken van Londen.” (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier