Tia Hellebaut: “Nog niets beslist over comeback”

© EPA

Regerend olympisch kampioene hoogspringen Tia Hellebaut (33) nuanceert op haar website de berichten als zou ze een tweede comeback plannen.

“Ik ben in eerste instantie beginnen joggen om de zwangerschapskilo’s er af te krijgen”, zegt Hellebaut. “De stage die mijn echtgenoot Wim met zijn atleten hield leek mij een perfecte vakantie. Gezien ik voor het eerst niet de hele tijd met de twee kinderen moest bezig zijn, had ik eens tijd voor mezelf. Ook om nog eens terug wat aan sport te doen, dat was er na de geboorte nog niet van gekomen. En ja, dat deed deugd!”

Competitie
“We hebben inderdaad de optie open gehouden om ooit terug in competitie te komen. Maar het is echt nog te vroeg om daar nu al over te spreken. Dat hebben we absoluut nog niet beslist. Het is allesbehalve evident met twee kinderen en het zal van heel wat factoren afhangen. Er is een groot verschil tussen een beetje joggen en echt trainen en wedstrijden doen, zowel qua tijdsinvulling als opofferingen. Het moet allemaal te realiseren zijn en daar hebben we nu nog geen zicht op.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier