“Tia Hellebaut overweegt tweede comeback”

© Imageglobe/Philippe Buissin

De 33-jarige Hellebaut is ze opnieuw licht aan het trainen met het oog op een eventuele terugkeer naar de atletiek, melden enkele kranten.

Regerend olympisch kampioene hoogspringen Tia Hellebaut overweegt volgens enkele kranten een tweede comeback.

De 33-jarige Hellebaut werd twee maanden geleden voor de tweede keer moeder. Inmiddels is ze opnieuw licht aan het trainen met het oog op een eventuele terugkeer naar de atletiek.

“Tia is mee naar Valencia gegaan, waar ik met mijn atleten op stage was. Ze is er nu de overtollige kilo’s aan het aflopen. Dat zijn er minder dan de vorige keer”, zegt haar coach en partner Wim Vandeven in Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Hellebaut polste naar verluidt ook al bij sponsors of er interesse is richting Londen 2012. Vandeven: “Er waren enkele contracten die afliepen en firma’s zijn altijd geïnteresseerd in een olympisch kampioene. Maar eerst kijken hoe het nu loopt. Stap per stap. Het hele plaatje moet kloppen”.

Comeback
In december 2008 kondigde Tia Hellebaut een eerste keer haar afscheid aan de atletiek aan toen ze zwanger bleek. Op de dag van haar 32e verjaardag (16 februari 2010), acht maanden nadat ze van haar eerste dochter was bevallen, maakte Hellebaut bekend dat ze opnieuw aan atletiek zou gaan doen.

Op het EK in Barcelona, in augustus 2010, werd Hellebaut vijfde. De hoogspringster was op dat moment al tien weken zwanger van haar tweede dochter, die ze in februari het leven schonk. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier