Tiger Woods helpt gepeste tiener

Tiger Woods toonde zijn goed hart. © BELGAIMAGE

Zijn prestaties op de golfcourses lieten de voorbije maanden te wensen over, terwijl Tiger Woods na de breuk met Lindsey Vonn ook privé niet werd gespaard, maar toch probeerde hij onlangs een fan (Dillon) door een moeilijke periode te loodsen.

De jongeman werd op school gepest omdat hij stotterde en probeerde een aantal weken geleden zelfs zelfmoord te plegen, een bericht dat Ron Sirak van Golf Digest aan ex-speelster Sophie Gustafson doorspeelde.

Gustafson zette zich de voorbije jaren in voor kinderen met spraakproblemen en nam contact op met de moeder van Dillon. “Op een avond schreeuwde Dillon naar zijn ouders. ‘Tot ziens, ik houd van jullie.’ Ze renden meteen naar boven, trapten de deur van Dillons kamer open en zagen hem op de vensterbank staan, klaar om te springen. Gelukkig konden ze hem nog net vastgrijpen. Zijn moeder vertelde dat Dillon een enorme fan van Tiger Woods was en vroegen of ik Tiger op de hoogte wilde brengen van zijn problemen.”

De ex-nummer één van de wereld schreef een brief, waarin hij toegaf dat hij als kind ook gepest werd voor zijn stottergedrag. “Ik ben trots op je, maar je moet blijven vechten. Net zoals ik dat in mijn jeugd ook altijd heb gedaan”, schreef Woods, die indruk op de jonge Dillon maakte. “Ik besef nu dat zelfmoord niet het goede antwoord op problemen is. Nu ben ik ervan overtuigd dat ik wel iets van mijn leven kan maken, net zoals Tiger dat heeft gedaan.”

(Chris Tetaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier