Topper Lokeren-Zulte Waregem onbeslist, Club Brugge wint van OHL

(Belga) De topper van de 26e speeldag tussen Lokeren en Zulte Waregem, de nummers twee en drie in de stand, is zaterdag op een 1-1 gelijkspel geëindigd. Thorgan Hazard had Zulte Waregem in de 39e minuut een 0-1 ruststand bezorgd. In de 53e minuut maakte Walter Balufo gelijk.

Club Brugge kon na een twee op negen voor het eerst dit jaar winnen. Het versloeg Oud-Heverlee Leuven met 3-1. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord. Ex-Bruggeling Karel Geraerts bracht OHL in de 50e minuut op voorsprong. Het tij keerde na een rode kaart voor OHL-verdediger Kenny Thompson in de 61e minuut. Twee minuten later buitte Maxime Lestienne de numerieke meerderheid al uit en amper drie minuten daarna zette Lior Refaelov de 2-1 op het bord. Dertien minuten voor tijd kwam ook Club Brugge met tien te staan toen Jim Larsen naar de kant moest. Invaller Ivan Trickovski legde in de 83e de eindstand vast. Ook KV Mechelen, 2-0 tegen Cercle Brugge, KV Kortrijk, 1-0 tegen AA Gent, en Charleroi, 1-0 tegen Lierse, hielden de drie punten thuis. Racing Genk ging met 0-2 winnen bij Beerschot. Zondag staan nog Standard-Bergen en Waasland-Beveren-RSC Anderlecht op het programma. Anderlecht is met 56 punten leider, voor Zulte Waregem (51), Lokeren en Genk (45), Standard en Club Brugge (43), Mechelen en Kortrijk (38), Bergen (35), OHL (31), Charleroi en Gent (27), Waasland-Beveren (26), Lierse (20), Beerschot (19) en Cercle Brugge (14). . (JOHN THYS)