Topvolleyballer Wout Wijsmans vertrekt naar China

© Belga

Wout Wijsmans verlaat Cuneo en gaat aan de slag bij de Chinese landskampioen Beijing BAIC Motors Club.

De 35-jarige Limburger, die ook de Italiaanse nationaliteit bezit, tekende een lucratief contract voor één jaar, zo schrijft Het Belang van Limburg.

“Ik kon nog bij Cuneo blijven. Die mensen, en zeker de clubvoorzitter, zijn vrienden voor het leven. Maar een transfer naar China wilde ik op mijn leeftijd niet afslaan. Het is de grootste uitdaging in mijn lange loopbaan”, aldus Wijsmans in Het Belang van Limburg.

“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Er waren contacten in Rusland, Turkije, Polen en Brazilië, tot plots ook Beijing kwam aankloppen. Zo ben ik op uitnodiging een maand geleden naar ginds gevlogen”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

“Dat eerste contact is een heel aangename ervaring geworden. Zo heb ik een contract getekend voor één seizoen. Daarna wil ik nog een jaartje doorgaan, maar hoe dat precies zal worden ingevuld, is stof voor later”.

De 35-jarige Wijsmans, ex-speler van Zonhoven en Maaseik, speelde sinds 1999 in Italië en sinds 2003 voor Cuneo, waar hij de aanvoerder was. In 2002 won hij de Champions League met Macerata. Met Cuneo veroverde hij in 2010 de CEV Cup. In maart van dit jaar verloor hij met Cuneo de finale van de Champions League van het Russische Lokomotiv Novosibirsk.

Wijsmans krijgt in Wenen, tijdens de loting voor de Champions League, van de Europese volleybalfederatie CEV overigens een “Lifetime Achievement Award” voor zijn carrière. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier