Trumps jongste zoon (11) voetbalt voor DC United

Barron Trump © Belga Image

Het bericht over zijn voetballende zoon komt net op het moment waarop papa Trump na een paar zware uitspraken clasht met de hele Amerikaanse profsportwereld.

Het was een korte melding afgelopen weekend in de Amerikaanse soccermiddens. Barron Trump werkte zaterdag bij de jeugdacademie van DC United zijn vijfde wedstrijd van het seizoen af. De jongste zoon van de Amerikaanse president, het enige kind uit zijn huidige relatie met Melanie, speelt als middenvelder met het rugnummer 81 bij de U12 van DC United, de profclub uit de hoofdstad Washington.

In zijn jonge jaren voetbalde Trump Senior zelf ook in het schoolteam van de New York Military Academy, de middelbare school in New York, waar hij ook American Football speelde, én lid was van het baseballteam, de sport waar hij het best in was. Trump bleef geïnteresseerd in voetbal en zou in 2012 ook geprobeerd hebben om Glasgow Rangers over te nemen, toen die club in financiële problemen was gekomen. Het bericht over zijn voetballende zoon komt net op het moment waarop papa Trump na een paar zware uitspraken clasht met de hele Amerikaanse profsportwereld.

DC United maakt deel uit van de Amerikaanse voetbalcompetitie. Toen die MLS in 1995 werd opgericht, was het de eerste club die een franchise toegewezen kreeg. Daarmee is het één van de oudgedienden en pijlers uit de Amerikaanse profcompetitie. Op 10 juli 2012 werd de club overgenomen door de Indonesische zakenman Erick Thohir die later ook Internazionale zou overnemen, maar daar intussen al de meerderheid van de aandelen verkocht aan de Chinese multinational Suning, hoewel hij nog altijd voorzitter is van Inter.

De laatste jaren gleed United weg op de ranglijst van de Amerikaanse profclubs. Het is momenteel elfde en hekkensluiter in de Eastern Conference, de oostelijke vleugel van de MLS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier