Truyens met ambitie naar EK artistiek turnen

© IMAGEGLOBE

Van 17 tot 21 april vindt in Moskou het EK artistiek turnen plaats. Een van de kanshebbers op een medaille is de Belg Donna-Dony Truyens (24).

Terwijl bondscoach Yves Kieffer besliste om zich met het Belgische damesteam volledig te focussen op het WK eind september in Antwerpen, zet trainer Dirk Van Meldert bij de heren alles op het EK in Moskou. De turners die voor ons land in actie komen, zijn Donna-Dony Truyens, Dennis Goossens, Siemon Volkaert, Kristof Schroé, Jimmy Verbaeys en Daan Kenis.

Er wordt vooral uitgekeken naar de prestatie van gevestigde waarde Truyens, die over de meeste ervaring beschikt in het zeskoppige Belgische gezelschap. De 24-jarige Vlaams-Brabander, toestelspecialist op het paard met bogen, begint immers aan zijn zevende EK.

In 2010 verraste de Blosoatleet door als eerste Belg ooit de WK-finale te bereiken. Ook nu wordt verwacht dat Truyens hoog zal eindigen. Eind maart, bij de Challenge Cup in het Duitse Cottbus, toonde de turner alleszins zijn goede vormcurve. Truyens won immers de finale aan het paard met bogen, voor de Sloveen Sasa Bertoncelj en de Chinees Zhang Yang, waarmee hij volledig op koers lijkt te zitten voor een medaille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier