Tv-tip: De Chadli’s (docu)

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Maandag 18 november – Canvas – 21.30u

Geen Extra Time deze week (vanwege het interlandvoetbal), maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt met de screening van de documentaire De Chadli’s. Makers Dieter Dedecker en Sam Kerkhofs volgden Nacer Chadli en zijn familie gedurende twee jaar, waarbij er vooral ingezoomd wordt op de periode dat de voormalige Twentespits voor de verscheurende keuze stond tussen de Belgische of Marokkaanse nationale ploeg.

Dieter Dedecker: “Het moet ongeveer een dikke 2,5 jaar geleden zijn dat mijn oudste zoon mij verzocht om als cameraman een opname te gaan doen van Nacer. Mijn zoon werkt voor een bedrijf dat Twitter en Facebook accounts beheert van topsporters, waaronder die van Nacer. Er diende een interview van hem te worden opgenomen zodat die op zijn Facebook en website kon worden geplaatst.”

Er werd echter meteen een band gesmeed met de bonte verzameling persoonlijkheden in het gezin Chadli (de dominante moeder, de sympathieke broer, de twee zussen…).

Meer dan tien uur aan beeldmateriaal resulteerde uiteindelijk in een documentaire die niet zozeer over Nacer ‘de bekende voetballer’ gaat, maar veeleer het integratieverhaal vertelt van een Marokkaans gezin uit Luik. Grappig, ontroerend en verhelderend.

Bekijk hier de trailer:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Chadli’s Docu trailer (Canvas 18/11/2013 21:30) from Sporthouse Group on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier