Twee nieuwe medailles voor België op Paralympische Spelen

© Belga

Op de vijfde dag van de Paralympics veroverden de Belgen twee medailles. Dit brengt het totaal reeds op vier, één meer dan op de Olympische Spelen.

Dressuuramazone Michèle George, met haar paard Rainman, won de freestylecompetitie (graad IV) op de Paralympics. Haar combinatie haalde een score van 82,100 procent. Het zilver was voor de Britse Sophie Wells en het brons voor Nederlander Frank Hosmar.

Met haar overwinning verovert ze een tweede gouden medaille op de Paralympics, de spelen voor personen met een fysieke of mentale handicap. George won eerder al de individuele competitie (graad IV). Het zilver en het brons gingen toen ook naar dezelfde atleten.

Michèle George, die lijdt aan hemiplegie (halfzijdige verlamming) was niet de enige Belgische die deelnam aan de competitie. Ulricke Dekeyzer en Ciska Vermeulen traden in dezelfde discipline aan. Dekeyzer voldeed niet aan de verwachtingen en strandde op een negende plek met haar paard Cleverboy Van d’Abel.

Vermeulen daarentegen bevestigde haar goede vorm en werd met Whooney Tunes vijfde.

Boccia

Nadat ze gisteren verloren hadden in het duel om de finale in het boccia, versloegen Kirsten De Laender en Pieter Cilissen in de strijd om het brons Zuid-Korea met 4-3. Bij het ingaan van de laatste ronde stond België nog 3-2 achter. De laatste worp van De Laender zorgde er echter voor dat België met twee ballen dichter lag bij het doel.

Boccia is een sport voor mensen met een hersenverlamming die vergelijkbaar is met petanque. Een bocciawedstrijd duurt vier ronden waarbij in elke ronde zes lederen ballen zo dicht mogelijk moeten geraken bij de witte bal.

Vier medailles De Belgische medaillespiegel staat nu op tweemaal goud, eenmaal zilver en eenmaal brons. Marieke Vervoort veroverde namelijk zaterdag de zilveren plak op de 200m rolstoelspring (categorie T52). Later vandaag zal rolstoeltennisser Joachim Gerard strijden voor een plek in de kwartfinales.

De Paralympische Spelen duren nog tot 9 september. (Belga/CS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier