US Open Golf: Laatste ronde nekt Colsaerts, Amerikaan Simpson wint

(Belga) Op de Olympic golfbaan van San Francisco, waar de 112de editie plaatsvond van het US Open golftoernooi (Major/5.954.272 euro), is Nicolas Colsaerts 27e geworden. De 29-jarige Brusselaar behaalde hiermee zijn beste resultaat ooit op een major toernooi.

Colsaerts, die na de tweede en derde ronde op een gedeelde vierde plaats stond, kwam in zijn laatste ronde niet verder dan 76 slagen, zes over par. Vooral op de gevreesde eerste holes liep het fout. Met vier bogeys op de holes één tot en met vier werd hij meteen teruggeslagen. Colsaerts lukte nog birdies op de holes vijf en elf, maar bogeys op de holes negen, twaalf, dertien en achttien waren er teveel aan. Hij totaliseerde uiteindelijk 288 slagen, wat zeven slagen meer was dan de Amerikaan Webb Simpson, de nieuwe US Open kampioen. De 26-jarige Simpson uit Raleigh, die vorig seizoen tweede werd in het eindklassement van de Amerikaanse PGA Tour na liefst twaalf top-10 plaatsen waarbij twee overwinningen, lukte een ultieme ronde in 68 slagen. Met zijn totaalscore van 281 slagen, één over par, was hij één slag beter af dan de Noord-Ier Graeme McDowell, de winnaar van 2010 en de Amerikaan Michael Thompson. Simpson, die zijn laatste ronde afwerkte aan de zijde van Colsaerts, houdt aan de overwinning 1 miljoen euro over. (COR 154)