Usain Bolt gaat basketballen

© IMAGEGLOBE

Komende zondagnacht (2u) wordt het All Star Weekend gespeeld, uw jaarlijkse afspraak met Amerikaans basketbalspektakel. Ook sprintkoning Usain Bolt zal deze keer van de partij zijn…

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De basketbalfans maken zich klaar voor het All Star Weekend in Houston. Vrijdagavond (Belgische tijd) nemen in de ‘NBA-All Star Celebrity Game’ onder meer Usain Bolt en R&B-zangers Ne-Yo en Treyz Songz het op tegen enkele oude NBA-vedetten. De Jamaicaanse spurtlegende bewees enkele maanden geleden al eens dat hij aardig overweg kan met een basketbal toen hij op bezoek was bij de Boston Celtics. (beelden: )

Zaterdagnacht volgen dan nog het 3-Point contest en de Slam Dunk Contest als absolute hoogtepunten. Zo kroonde Blake Griffin zich in 2011 tot dunkkampioen nadat hij in de finale over een auto dunkte op pass van zijn ploegmaat Baron Davis -die in de auto zat.

Kobe Bryant topschutter aller tijden

Het All Star Game zelf wordt zondagnacht omstreeks 2u (Belgische tijd) gespeeld. De tien beste NBA-spelers uit de Eastern en Western Conference staan op het terrein voor een rondje showbasketbal. Waarbij de schoonheid van het spel primeert op het resultaat.

Het oostelijke basisteam bestaat uit LeBron James (Miami Heat), Rajon Rondo (Boston Celtics), Dwayne Wade (Miami Heat), Carmelo Anthony (New York Knicks) en Kevin Garnett (Boston Celtics). Daartegenover staan Kobe Bryant (LA Lakers), Chris Paul (LA Clippers), Kevin Durant (Oklahoma Thunder), Dwight Howard (LA Lakers) en Blake Griffin (LA Clippers) voor het Westen.

Voor Kobe Bryant is het al zijn vijftiende All Star Game. Hij komt daarmee op gelijke hoogte van Shaquille O’Neal. Bryant werd ook al 4 keer MVP (Most Valuable Player) van dit evenement en is de speler met de meest gemaakte punten in de All Star Games. (SC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier