Usain Bolt na triple triple: “Hoop dat niemand me dit zal nadoen”

Usain Bolt © REUTERS

“Ik hoop dat ik de lat hoog genoeg gelegd heb, zodat niemand me dit kan nadoen”, verklaarde Usain Bolt nadat hij op de Spelen in Rio de Janeiro zijn negende olympische gouden medaille veroverde. Dankzij het goud met Jamaica in de 4x100m realiseerde Bolt een nooit geziene triple triple.

De bijna dertigjarige Bolt veroverde voor de derde Spelen op rij (Peking 2008, Londen 2012 en Rio 2016) drie keer olympisch goud. Afgelopen week deed hij dat al in de 100 en de 200 meter.

Fiere Bolt

Als we het over kampioenschappen hebben, dan denk ik dat ik inderdaad onoverwinnelijk ben

“Dit is een opluchting, ik heb het gedaan”, liet Bolt optekenen. “Ik ben tevreden en fier op mezelf. Ik had nooit gedacht dat ik in staat zou zijn een triple triple te realiseren op de Spelen. Bij de eerste triple was ik gewoon blij, de tweede was een uitdaging en de derde is gewoonweg iets ongelooflijk. Ik hoop dat ik de lat hoog genoeg gelegd heb, zodat niemand me dit kan nadoen. Men vraagt me altijd of ik onverslaanbaar ben. Als we het over kampioenschappen hebben, dan denk ik dat ik inderdaad onoverwinnelijk ben.”

Het Jamaicaanse sprintfenomeen had gemengde gevoelens na zijn laatste olympische wedstrijd. “Ik ga de sport en de Spelen missen. De Spelen zijn voor een atleet het grootst mogelijke evenement. Ik heb bewezen dat ik de grootste ben in deze sport, voor mij is de missie geslaagd. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier