Vader Messi bij aankomst in Barcelona: ‘Ik weet niets, jongens’

Messi is er niet goed van © GETTY

De vader en zaakwaarnemer van Lionel Messi, Jorge Messi, is aangekomen in Barcelona om een doorbraak te forceren in de gecompliceerde situatie van zijn beroemde zoon bij Barça. De Argentijn wilde op het vliegveld niets zeggen over zijn cruciale gesprek met Josep Maria Bartomeu, de voorzitter van de Spaanse voetbalgrootmacht. ‘Ik weet niets, jongens’, sprak hij tegen de verzamelde pers voordat hij snel vertrok.

Messi wil transfervrij vertrekken bij Barcelona en weigert de training te hervatten. De club van de nieuwe trainer Ronald Koeman wil hem echter houden aan zijn contract, dat tot medio 2021 doorloopt. Anders eist Barcelona de vastgelegde afkoopsom van 700 miljoen euro op. Het hoog opgelopen geschil draait mogelijk uit op een arbitragezaak bij Wereldvoetbalbond FIFA en eventueel later bij het Internationaal Sporttribunaal TAS.

Volgens de laatste berichten vanuit Spanje zou de in het nauw gedreven preses Bartomeu een contractverlenging willen voorstellen, waardoor de Argentijnse sterspeler tot 2023 aan de club verbonden zou blijven. Messi zou echter al een akkoord hebben bereikt over een driejarig contract bij Manchester City, de club van zijn vroegere trainer Pep Guardiola met wie hij een prima relatie onderhoudt.