Van der Vaart kan het nog (video)

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Met een wondermooie ‘schaartrap’ zette Rafael van der Vaart Hamburg op weg naar een glansrijke 0-5 zege op het veld van Nurnberg.

Na twee topjaren bij Tottenham keerde Rafael van der Vaart in de zomer van 2012 terug naar de club waar hij in 2005 al eens neerstreek en drie seizoenen schitterde: Hamburg SV. Maar de blije intrede van de Nederlandse spelmaker verliep niet zoals gepland. Hamburg kende een wisselvallig seizoen (mede bemoeilijkt door financiële perikelen) en voornamelijk Van der Vaart bleef onder de verwachtingen. De Nederlander was een tijd geblesseerd en sloot de campagne af met slechts vijf goals achter zijn naam. Te weinig voor een topper die geacht wordt de ploeg te trekken.

Dit seizoen lijkt Van der Vaart wel bij de les. In acht competitieduels was hij tot nog toe goed voor vier goals en vier assists. Vooral zijn laatste treffer, dit weekend tegen Nurnberg, was een pareltje: een technisch perfect uitgevoerde volley. Met de 0-1 zette hij Hamburg op weg naar een vlotte 0-5 zege.

Naast Van der Vaart eiste ook de jonge Duitser Pierre-Michel Lasogga (21) een hoofdrol op, de spits scoorde een zuivere hattrick in amper acht minuten tijd. Hamburg komt zo stilaan weg uit de kelder van de Bundesliga.

De volley van Van der Vaart:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier