Van Lierde: ‘Er zit nog rek op’

Frederik Van Lierde © BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Triatleet Frederik Van Lierde won in 2013 de Ironman van Hawaï en werd verkozen tot Sportman van het Jaar. In Sport/Voetbalmagazine maakt hij al plannen voor het komende jaar.

Van Lierde: “Ik denk dat ik nu verstandig moet zijn en niet te veel moet willen veranderen. Vorig jaar werd ik derde en veranderden we ook bijna niets. We zetten alleen de hoogtestage wat dichter bij Hawaï en dat was perfect. Ik zit nu in mijn routine en wat goed werkt probeer ik te behouden. Een ander team deed mij een aanbieding, maar ik ben nu al elf jaar aangesloten bij Leie Triatlon Team Latem en als je vertrouwen opbouwt met bepaalde mensen geef je dat niet snel op. Het was ook geen voorstel dat mij financieel omverblies. Zeker niet.”

De kersverse sportman van het jaar is er bovendien van overtuigd dat er ondanks zijn 34 jaar nog progressiemarge in zit. “Waarschijnlijk is mijn grootste talent dat ik over een sterk gestel beschik en dat ik veel training aankan. In Hawaï zette ik in de drie disciplines de op drie na beste tijd neer. In geen van de drie ben ik de beste, maar in alle drie ga ik wel met de besten mee. Het komt aan op extreme uithouding, op efficiënt en mentaal sterk zijn.”

“Ik ben ervan overtuigd dat ik qua trainingsvolume nog meer aankan. In de zwaarste fases train ik 35 uur per week en dat verteer ik vlot. Ik voel dat er nog rek op zit. Luc (Van Lierde, zijn coach, nvdr) is dat aan het uitdokteren voor volgend jaar. Daarnaast wil ik deze winter nog wat kleine dingetjes aan mijn zwemtechniek corrigeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier