Van Zandweghe en Brys roeien B-finale op zoek naar olympisch ticket

© belgaimage

Niels Van Zandweghe (Brugse TR) en Tim Brys (KR Club Gent) kunnen zich enkel met winst in de B-finale nog plaatsen voor de Olympische Spelen op het WK roeien. Ze eindigden vierde in hun halve finale, een plaats te laag.

Enkel de top drie van beide halve finales stootte door naar de A-finale op het WK roeien in Linz. Van Zandweghe en Brys wisten dus wat hen te doen stond. Na 500 meter kwamen de Belgen echter pas als zesde door, weliswaar op minder dan een halve lengte van de vier andere teams die werden voorafgegaan door de Duitse favorieten Rommelmann en Osborne.

Halfweg schoven Brys en Van Zandweghe de Canadezen voorbij en lagen ze twee seconden achter op de Ieren, die in het zog lagen van de Australiërs, de verrassende leiders, en de Duitsers.

Op 500 meter van de streep bleek de achterstand voor de Belgen te groot en zo gingen de drie tickets naar de Ierse wereldkampioenen McCarthy en O’Donovan, de Duitsers Rommelmann en Osborne, die hun eerste seizoensnederlaag incasseerden, en de Noren Brun en Strandli. Brys en Van Zandweghe sleepten met een felle eindsprint nog de vierde plaats uit de brand, maar moeten zaterdag toch in de B-finale aan de slag.

Daar kunnen ze enkel nog een olympisch ticket veiligstellen bij winst en een zevende plek.