VDB en Mattan

Anderhalf jaar na de dood van Frank Vandenbroucke blijven er boeken verschijnen over de Belgische wielergod.

Anderhalf jaar na de dood van Frank Vandenbroucke blijven er boeken verschijnen over de Belgische wielergod. Ook Nico Mattan heeft nu eentje aan dat rijtje toegevoegd. Als boezemvriend van VDB was Mattan een bevoorrechte getuige van de handel en wandel van het enfant terrible. Hij is dan ook goed geplaatst om de vele straffe verhalen die over VDB de ronde doen te nuanceren of te bevestigen.

Maar evengoed is VDB en Mattan ook een boek over Nico Mattan zelf, zijn jeugd, zijn opgroeien, zijn carrière. Het is het relaas van een weg die de beide vrienden voor een stuk samen aflegden. Op veel van de foto’s die in het boek staan, zijn beiden zij aan zij te zien, vaak plezier makend.

Want het boek wil optimisme uitstralen. Optimisme over vriendschap. Maar het wil tegelijk ook een waarschuwing zijn voor jonge renners om aan de verleidingen te weerstaan waar VDB voor gevallen is. (PM)

‘VDB en Mattan. Het verhaal van een turbulente vriendschap’ van Nico Mattan en Ria Maes werd uitgegeven bij Linkeroever, kost € 17,90 en telt 150 bladzijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier