Video: 22.500 fans houden uniek kerstfeest in stadion Union Berlin

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De fans van de Duitse tweedeklasser zijn niet de eerste de besten.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In het stadion van de Duitse tweedeklasser Union Berlin hebben 22,500 fans zondag 90 minuten lang kerstliederen gezongen. Niets uitzonderlijks, ware het niet dat het Duitsland al winterstop is en er in het stadion dus geen voetbal te zien was. De kerstviering in het Stadion An der Alten Försterei daags voor kerstavond is een traditie die teruggaat tot 2003. Toen daagden 89 mensen op, vorig jaar waren dat er al 17.000. Tijdens de tiende editie zongen liefst 22.500 mensen uit volle borst mee, een record.De fans van Union Berlin zijn ook niet de eerste de besten: in 2008 offerden ze in totaal 140.000 uren van hun tijd op om het stadion van de rood-witten te helpen renoveren. In 2004 verkochten ze hun bloed om een financiële put van 1,5 miljoen euro te helpen vullen.

De kans bestaat overigens dat de supporters daar volgend seizoen voor worden beloond met eersteklassevoetbal: Union Berlin staat momenteel op de zevende plaats in de Tweede Bundesliga.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier