Vincent Kompany met Manchester City in slotfase onderuit bij Real Madrid

(Belga) Aanvoerder Vincent Kompany heeft dinsdag op de openingsspeeldag in groep D van de Champions League met 3-2 verloren op bezoek bij de Spaanse landskampioen Real Madrid.

De Citizens kwamen twee keer op voorsprong in Bernabeu, langs Edin Dzeko (68.) en Kolarov (85.), maar gingen uiteindelijk nog met 3-2 de boot in na doelpunten van Marcelo (76.), Benzema (87.) en Cristiano Ronaldo (90.) in de slotfase van de wedstrijd. Kompany speelde 90 minuten voor City. In de andere wedstrijd in de ‘Groep des doods’ ging Ajax, met Toby Alderweireld, met 1-0 onderuit bij Borussia Dortmund, na een doelpunt van Robert Lewandowski in de slotfase. Steven Defour nam met Porto een uitstekende start in groep A door op de openingsspeeldag met 0-2 te gaan winnen bij Dinamo Zagreb. Lucho Gonzalez opende na 41 minuten de score, Defour zette in de blessuretijd de 0-2 eindstand op het bord. PSG maakte zijn favorietenrol waar en stuurde Dinamo Kiev met 4-1 huiswaarts. Ibrahimovic (19, pen), Thiago Silva (29.), Alex (32.) en Pastore (90.+1) deden de netten voor de thuisploeg trillen, Miguel Veloso (87.) lukte de eerredder. In groep B startte Arsenal, met aanvoerder Thomas Vermaelen de hele wedstrijd tussen de lijnen, met een 1-2 uitzege bij Montpellier. Belhanda (9.) opende de score voor de thuisploeg, Podolski (16.) en Gervinho (18.) scoorden snel tegen. Schalke 04 haalde het met 1-2 bij Olympiakos. (LEK)