Vital Heynen volgt Dominique Baeyens op bij Red Dragons

Vital Heynen © Belga Image

Vital Heynen volgt vanaf 1 januari 2017 Dominique Baeyens op als bondscoach van de Belgische nationale mannenvolleyploeg.

De 46-jarige Limburger ondertekende een contract tot einde 2020, daarna is er nog mogelijkheid tot verlenging. Dat maakte het Koninklijk Belgisch Volleybalverbond (KBVBV) bekend tijdens een persconferentie in het Euro Volley Center in Vilvoorde.

Duitsland

Vital Heynen maakte maandag bekend zijn functie als coach van de Duitse nationale mannenvolleyploeg binnenkort naast zich neer te leggen, nadat hij met de Duitsers nipt de kwalificatie voor de Olympische Spelen van komende zomer in het Braziliaanse Rio de Janeiro had gemist. Hij is sinds februari 2012 bij Duitsland aan de slag, zijn contract loopt er in september af.

Bij de Red Dragons wordt hij de opvolger van de 59-jarige Dominique Baeyens, die begin deze maand na de nederlaag tegen Servië op het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn zijn spelers en staf inlichtte dat hij eind dit jaar stopt als Belgisch bondscoach.

Baeyens zou die beslissing al enkele maanden geleden genomen hebben omwille van persoonlijke redenen. Hij is sinds maart 2012 coach van de Red Dragons. Hij coacht de mannenvolleyploeg deze zomer wel nog in de World League en in september tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2017. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier