Voetbal & maffia – We schieten je kapot

“De tijd is rijp om een boek te maken over de verwevenheid tussen voetbal en maffia.” Met die boodschap stapten de twee Nederlandse onderzoeksjournalisten Tom Knipping en Iwan van Duren begin dit jaar het bureau van hun baas Johan Derksen binnen.

Derksen, hoofdredacteur van het Nederlandse voetbalblad Voetbal International, trok aan zijn sigaar en zei: “Jongens, gaan jullie je gang maar.”

Een half jaar later is het resultaat een hallucinante verhalenbundel die leest als een thriller en die de lezer meeneemt op een reis door de onderwereld van het voetbal.

Bekende en minder bekende namen passeren daarbij de revue – Guus Hiddink, Lu Jun, Jaap Pool, Robert Hoyzer, Ruud Gullit, Miralem Sulejmani,… – maar de conclusie kan alleen maar het beeld zijn dat je op de cover van dit boek krijgt, dat van een kapotte voetbal.

De grootste competities ontspringen daarbij de dans niet: WK, EK, Champions League, Europa League,… Voor wie dacht dat omkoping in het voetbal en het fiksen van wedstrijden een ver-van-zijn-bedshow was, is dit een wake-up call. De tentakels van de voetbalmaffia zitten overal.

Kortom, met dit kleinood op je nachtkastje ga je gegarandeerd een slapeloze nacht tegemoet. Een aanrader! (SVH) ‘Voetbal & maffia – We schieten je kapot’ van Tom Knipping en Iwan van Duren is verschenen bij Voetbal International, telt 351 pagina’s en kost € 14,95.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier