Voetbal: Supercup Anderlecht – Genk

© IMAGEGLOBE

Zondag 21 juli – 2BE – 15.45u

Je kan natuurlijk afstemmen op de live uitzending van het militair defilé en de inhuldiging van Koning Philippe, maar er bestaat een alternatief: de supercup. Landskampioen Anderlecht tegen bekerwinnaar Genk. Aftrap om 16u in het Constant Van den Stock-stadion.

Anderlecht won vorig seizoen de supercup, na een 3-2 zege tegen Lokeren. Dit jaar mogen ze iets meer tegenstand verwachten: Genkcoach Mario Been gaf al aan vol voor een eerste prijs van het nieuwe seizoen te willen gaan.

Of de prestigeslag ook hoogstaand voetbal zal opleveren, valt nog te bezien: zowel Anderlecht als Genk kenden geen vlekkeloze voorbereiding. Paars-wit wacht nog op versterkingen en verloor zijn twee spitsen, Mbokani en diens backup De Sutter. De enige echte oefenmatch tegen een opponent van niveau (Hamburg) werd met 3-1 verloren.

Bij Genk hetzelfde verhaal: na een resem matige tegenstanders kregen de Limburgers met Málaga een serieuze klant tegenover zich in de galawedstrijd eerder deze week. Genk ging met 0-1 de boot in.

Zowel Anderlecht als Genk azen dus op een glansrijke zege, zodat er toch met enig vertrouwen aan de competitie kan begonnen worden. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier