Red Dragons plaatsen zich voor WK

Gert Van Walle, Pieter Verhees en Matthias Valkiers in actie © BELGA

De Belgische volleybalmannen hebben zich verzekerd van het felbegeerde WK-ticket. In hun laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland in Kortrijk hadden de Belgen voldoende aan drie sets, waarvan twee gewonnen sets, om de groepswinst en het bijbehorende ticket voor het WK te kunnen claimen.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 1-3 (25-22, 20-25, 19-25 en 15-25) voor de Red Dragons.

De Dragons verloren eerder dit kwalificatietoernooi nog geen set tegen respectievelijk Slovakije, Wit-Rusland, Spanje en Duitsland. Tegen Estland moesten de Belgische volleybalmannen de eerste set wel inleveren met 25-22. Vervolgens volgden twee gewonnen sets (20-25 en 19-25) en was de kwalificatie een feit.

In de andere overbodige wedstrijden in de kwalificatiegroep wonnen Slovakije (3-1 tegen Estland) en Duitsland (3-0 tegen Wit-Rusland). België beëindigt de kwalificatiegroep als eerste met het maximum van 15 punten. Estland (10), Duitsland (8), Slovakije (6), Spanje (5) en Wit-Rusland (1) volgen op geruime afstand. Alleen de groepswinnaar mag naar het WK, in september 2018 in Italië en Bulgarije.

Opstelling van de Dragpns: Van den Dries, Deroo, Verhees, Van de Voorde, Valkiers, Rousseaux, libero Stuer. Kwamen in: Van Hirtum, Lecat, Van Walle, D’Hulst.