Volleyvedetten in de Lotto Arena

Kris Tanghe © Belga Image

Een dag na Knack Roeselare en Noliko Maaseik speelt ook Callant Antwerpen zijn vijfde wedstrijd in de poulefase van de Champions League volleybal. In de Lotto Arena belooft het een feest te worden.

Na vier speeldagen in de CL telt Antwerpen 9 punten, 6 eenheden meer dan het nummer drie Innsbruck en 3 minder dan leider Belchatow. Het is die Poolse volleybalgrootmacht die vanavond op bezoek komt voor wat gerust een galamatch genoemd mag worden.

“We spelen tegen een ijzersterke tegenstander”, weet coach Kris Tanghe. “Belchatow heeft drie wereldkampioenen in zijn rangen, alsook de libero van de Duitse nationale ploeg – brons op het WK – en de Argentijnse tandem UriarteConte. Kortom, het is een team met allemaal wereldsterren. Als je het daartegen mag opnemen in een fantastisch kader als de, wellicht volgepakte, Lotto Arena, dan kan je inderdaad van een galawedstrijd spreken. Anderzijds is het een van onze doelstellingen dit seizoen om de tweede ronde van de Champions League te bereiken. Het blijft dus vooral ook een sportieve uitdaging. In Polen hebben we zonder pardon met 3-0 verloren. We gaan zien of we thuis meer weerwerk kunnen bieden.”

Ook als Antwerpen vandaag opnieuw de wet van de sterkste moet ondergaan, is er gezien de stand in poule F nog niets verloren. “We hebben gedaan wat we moesten doen: tweemaal winnen van het zwakkere broertje Budejovice en thuis de drie punten gepakt tegen Innsbruck. Waarschijnlijk zal de laatste wedstrijd bij Innsbruck bepalend zijn voor de kwalificatie. Maar eerst gaan we onze huid zo duur mogelijk verkopen tegen Belchatow”, aldus Tanghe in Sport/Voetbalmagazine. (RVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier