Voormalig Tourwinnaar Ullrich veroorzaakt verkeersongeval

© BelgaImage

Voormalig Tourwinnaar Jan Ullrich (40) heeft niet ver van zijn woonplaats in het Zwitserse Thurgau een verkeersongeluk veroorzaakt. Bij een ademtest bleek hij 1,4 promille alcohol in het bloed te hebben.

Voormalig Tourwinnaar Jan Ullrich (40) heeft niet ver van zijn woonplaats in het Zwitserse Thurgau een verkeersongeluk veroorzaakt. Bij een ademtest bleek hij 1,4 promille alcohol in het bloed te hebben, zo meldt het Zwitserse Blick op zijn website.

Het ongeluk gebeurde toen Ullrich met zijn Audi A6 bij een kruispunt niet oplette en inreed op een wachtende Citroën C3. De Audi raakte daarna ook een Alfa Romeo. Alle wagens bleken rijp voor de schroot en twee mensen moesten naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Ullrich raakte niet gewond maar moest wel blazen. Uit die test bleek dat de Duitser veel te veel had gedronken. Hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren.

In een eerste reactie aan Blick betuigde Ullrich zijn spijt maar ontkende hij dat hij dronken was. “Ik heb er veel spijt van. Gelukkig zijn er geen doden gevallen. Ik reed 20 km/u te snel omdat ik gestresseerd was en naar huis wilde. Dat kan iedereen gebeuren. Maar er was geen alcohol in het spel.”

Ullrich was niet aan zijn proefstuk toe. In 2002 reed hij in Freiburg met zijn Porsche meerdere fietsen omver en pleegde daarop vluchtmisdrijf. Ook toen bleek hij dronken.

Dopinggebruik

Jan Ullrich won de Tour in 1997. Tien jaar later zette hij een punt achter zijn carrière. In 2012 achtte het TAS hem schuldig aan dopinggebruik en werden al zijn uitslagen vanaf mei 2005 geschrapt. Vorige zomer gaf Ullrich voor het eerst toe met de beruchte dopingarts Eufemiano Fuentes te hebben samengewerkt. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier