Voorzitter Europees Olympisch Comité gearresteerd in Rio

Patrick Hickey © Reuters

Patrick Hickey, voorzitter van het Europees Olympisch Comité (EOC), is gearresteerd in het Braziliaanse Rio de Janeiro omdat hij betrokken zou zijn bij de illegale verkoop van tickets voor de Olympische Spelen in Rio.

Hickey, ook hoofd van het Iers Olympisch Comité, werd in een hotel in de buurt van het olympisch park in de wijk Barra da Tijuca opgepakt. Volgens journalisten aan het hotel werd hij daarbij onwel en moest hij naar het ziekenhuis gebracht worden. Het Internationaal Olympisch Comité wil de informatie niet bevestigen.

Vorige week al had de politie in Rio de Ierse baas van een Brits ticketingbedrijf met valse toegangskaarten betrapt en opgepakt. Hij zou meer dan 1.000 tickets aan woekerprijzen verkocht hebben. Ook een medewerkster, die als vertaalster tijdens de Olympische Spelen werkte, zou opgepakt zijn.

Tot 7.200 euro voor een ticket

Het bedrijf was al verwikkeld in een gelijkaardig schandaal bij het wereldkampioenschap voetbal in 2014.

Voor het openingsfeest zouden er tickets tot 7.200 euro te koop aangeboden zijn, klinkt het in een mediabericht. Het zou de bedoeling geweest zijn om de tickets te bezorgen in een hotel in Barra aan meerdere kopers, maar de politie zou dat verhinderd hebben.

In totaal ging het om 2,8 miljoen euro aan tickets. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier