Vriendin Mboyo levensgevaarlijk gewond bij verkeersongeval

© Belga

De vriendin van AA Gent-sterspeler Ilombe ‘Petit Pelé’ Mboyo is levensgevaarlijk gewond geraakt toen ze door een wagen werd aangereden in de buurt van het nieuwe stadion van AA Gent.

Het ongeval gebeurde zondagnamiddag omstreeks 14.15 uur, vlak voor het begin van de voetbalwedstrijd tegen KV Mechelen. Het 20-jarige meisje liep te voet langs de Heerweg Noord in de richting van het stadion toen ze aan de overzijde van de straat een bekende met de wagen zag voorbij rijden. Die nodigde haar uit om mee te rijden richting Ghelamco Arena. Volgens de politie stak de vrouw vervolgens zonder zorgvuldig te kijken de straat over en werd ze opgeschept door een wagen. Dat meldt persagentschap Belga.

De vrouw werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het universitair ziekenhuis van Gent.

Uit de vaststellingen van de verkeersdeskundige blijkt dat de bestuurder van de wagen 40 kilometer per uur reed waar hij 50 mocht. De man had ook niet gedronken.

De wedstrijd tegen KV Mechelen, die Gent won met 2-1, was de eerste officiële wedstrijd in het nieuwe stadion van AA Gent. Mboyo scoorde de gelijkmaker voor de thuisploeg. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier