Wat u niet mag missen op de Olympische Spelen (31 juli 2012)

© AFP

Drie tips voor de vierde dag van Londen 2012.

Roeien

Bruggeling Tim Maeyens moet om 12 uur aan de bak in de kwartfinales van de skiff. Kan hij een vervolg breien aan zijn uitstekende prestatie van zaterdag? Maeyens won makkelijk zijn reeks en was zelfs goed voor een olympisch record. De kwartfinales beloven echter andere koek te worden, met tegenstanders als de Nieuw-Zeelander Mahe Drysdale, de regerende wereldkampioen, en de Litouwer Mindaugas Griskonis, die zevende werd op het WK 2011. Een plaatsje bij de eerste drie, wat kwalificatie voor de halve finales betekent, mag geen probleem worden voor Maeyens, maar opnieuw de race winnen, wordt moeilijk.

Hockey

Onze hockeydames gaan in hun tweede groepsmatch tegen China (14.45u) op zoek naar eerherstel, na 0-3 verlies tegen Nederland in hun openingsduel. De Red Panthers, het eerste Belgische vrouwenteam ooit dat naar de Spelen mag, is van alle deelnemende ploegen in Londen het laagst gerangschikt en beschouwt de Spelen als een leerschool. Na China spelen ze nog tegen Groot-Brittannië, Japan en Zuid-Korea.

Zwemmen

Michael Phelps, die na de Spelen met pensioen gaat en graag afscheid had genomen met zeven gouden plakken, staat in Londen nog steeds met lege handen. In de finale van de 200 meter vlinderslag, zijn favoriete nummer, krijgt de Baltimore Bullet een nieuwe kans. In de halve finales zwom hij echter slechts de vijfde tijd, in de halve finales de vierde.

Bij de vrouwen zijn alle ogen gericht op de finale van de 200 meter vrij, waar de Amerikanen Allison Schmitt en Missy Franklin (17!) en de Française Camille Muffat erop gebrand zijn om de Italiaanse Federica Pelligrini definitief uit het zadel te lichten. In de finale van de 200 meter wissel is het uitkijken naar de Chinese tienersensatie Shiwen Ye (16), die in de halve finales reeds zware concurrenten als de Amerikaanse Ariana Kukors en de Australische Alicia Coutts en Stephanie Rice geen kans liet. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier