Wat u niet mag missen op de Olympische Spelen (5 augustus 2012)

© Reuters

Dit is een dag om uit te kijken naar Kevin en Jonathan Borlée.

Kevin en Jonathan Borlée

Het zwaartepunt van de negende competitiedag op de Olympische Spelen situeert zich voor de Belgen kort voor 22 uur. Dan lopen Kevin en Jonathan Borlée in het olympisch stadion de halve finales van de 400 meter.

De tweelingbroers toonden zaterdagochtend in de reeksen precies op tijd in vorm te zijn, en zagen met titelverdediger LaShawn Merritt alvast een belangrijke concurrent geblesseerd wegvallen.

Elodie Ouedraogo

Zowat anderhalf uur voor de Borlées maakt Elodie Ouedraogo haar opwachting in de reeksen van de 400 meter horden. De winnares van olympisch zilver in Peking (met de 4×100) hoopt op een afscheid in schoonheid in Londen.

JumpingDe Belgische jumpingruiters komen voor de tweede dag op rij in actie. Philippe Le Jeune (Vigo d’Arsouilles), Dirk Demeersman (Bufero), Jos Lansink (Valentina) en Grégory Wathelet (Cadjanine) rijden in Greenwich Park de tweede individuele kwalificatieronde en de eerste finaleronde met het team.

Hockey

In het hockey moeten de Belgische mannen al vroeg aan de bak in de Riverbank Arena. Om 9u30 spelen ze tegen Nieuw-Zeeland. Pakken de Red Lions na de scalp van Zuid-Korea ook die van de Kiwi’s?

Baanwielrennen

Gijs Van Hoecke tracht zich in het omnium te herpakken na een ontgoochelende eerste dag. Na drie van de zes onderdelen staat de jonge baanwielrenner vijftiende op achttien deelnemers.

Windsurfen

Windsurfster Sigrid Rondelez tot slot werkt met regatta’s 9 en 10 haar laatste twee races in de RS:X-klasse af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier