Wat u niet mag missen op de Olympische Spelen (7 augustus)

© Belga

Drie tips voor de elfde dag van Londen 2012.

Baanwielrennen

In het baanwielrennen probeert Jolien D’hoore dinsdag in het vrouwen omnium haar goeie prestaties van maandag te bevestigen. Na twee onderdelen stond D’hoore, die vooraf aangaf te mikken op een plaats in de top acht, verrassend vijfde. Vanaf tien uur staan er nog drie van de zes nummers op het programma: vanochtend de 3 kilometer achtervolging, in de late namiddag de tien kilometer scratch en de 500 meter tijdrijden. D’hoore is Europees kampioene puntenkoers.

Beachvolley

Met de halve finales in aantocht is het argument dat beachvolley om niks gaat en enkel bedoeld is om naar halfnaakte vrouwen te gluren niet meer geldig. Eindelijk hebt u een excuus om te kijken, want vanaf dit stadium gaat het echt om topsport.

Er is een kans op een all-American finale. Eerst neemt het tweede duo uit de VS het op tegen de Brazilianen (19u Belgische tijd), en om 23 uur komen de favorieten in actie: het A-team uit de VS tegen China, derde op de Spelen in 2008. Winnen de Amerikanen, dan maken Misty May-Treanor (35) en Kerri Walsh (33) kans op een derde opeenvolgende gouden medaille. May-Treanor, gehuwd met een basketter en een kind van een voormalig Olympisch volleyballer n een goed geklasseerde tennisspeelster, nam in 2004 de urne met de as van haar overleden moeder mee en strooide die na de gewonnen finale uit. “Iedereen heeft hier zijn familie mee, waarom zou ik dan de mijne niet meegebracht hebben”, was haar reactie.

Voetbal

Is voetbal een olympische sport? Zo ja, dan is het gerechtvaardigd om te kijken hoe de torenhoge favoriet en drie outsiders het er van af brengen in de halve finales bij de mannen.
Op Old Trafford neemt favoriet Brazilië (dat tot nu al zijn wedstrijden won) het om 20u45 op tegen Zuid-Korea, dat net nog Team GB uitschakelde na penalty’s.

Om zes uur speelt Japan op Wembley de andere halve finale tegen Mexico, dat zich in de kwartfinales tegen Senegal plaatste met strafschoppen. Japan incasseerde nog geen enkele tegengoal. Eerder sneuvelden in de groepsfases met Spanje en Uruguay al twee favorieten.

De twee finalisten spelen zaterdagmiddag de finale op Wembley. De Olympische titel is de enige prijs die Brazilië nog niet won. (GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier