Waterloo Ducks verlengen hockeytitel

(Belga) Titelverdediger Waterloo Ducks is in Waterloo opnieuw landskampioen mannenhockey geworden. De Ducks versloegen Racing de Bruxelles met 4-1 in de tweede finalewedstrijd van de play-offs van het Belgische kampioenschap. Gisteren speelden de twee finalisten 3-3 gelijk in de eerste wedstrijd.

Waterloo, dat in de halve finales de Dragons uitschakelde, kwam op voorsprong dankzij een own goal van Racing. Bij de rust stond het 1-0. Racing kwam in de tweede helft langszij via Cédric Charlier. John-John Dohmen wist daarna via een rebound na een strafcorner doelman Jeremy Gucassof te verschalken en Waterloo terug op voorsprong te brengen. Alexandre De Saedeleer zorgde vervolgens voor de genadeslag, opnieuw na een strafcorner. Op het einde van de wedstrijd, toen de Brusselaars met elf veldspelers en zonder doelman speelden, profiteerde Maxime Capelle van het lege doel om de 4-1 eindstand vast te leggen. De Waterloo Ducks behalen zo hun vierde landstitel, na eerdere titels in 2003, 2009 en 2012. Racing wacht al 72 jaar om een zesde landstitel aan het palmares toe te voegen. Nog zondag staat de tweede wedstrijd voor de derde plaats op het programma, tussen Léopold en de Dragons. Zij speelden zaterdag in de eerste wedstrijd 3-3 gelijk. (Belga)