Wielrennen: Milaan – Sanremo

© IMAGEGLOBE

Zondag 17 maart – Canvas – 14u30

Eerste klassieker van het voorjaarseizoen. Om al helemaal in de sfeer te komen van de Primavera kunnen we ten stelligste de reportage aanraden die Wilfried de Jong, één van de beste Nederlandse tv-makers van het moment, maakte en afgelopen week uitgezonden werd op de NOS. Integraal opnieuw te bekijken via de website van de Nederlandse openbare omroep. http://embed.vpro.nl/popout/?urn=urn%3Avpro%3Amedia%3Aprogram%3A21648002&profile=default&paused=0&volume=0.5&muted=0&currenttime=4&streaming=0

Wilfried de Jong gaat op zoek naar het karakter van de Italiaanse koers. Hij heeft ontmoetingen op en langs het parcours. Mark Cavendish vertelt over zijn liefde voor de Primavera, over de zenuwen in de finale en over de dag dat hij Milaan-Sanremo won, 21 maart 2009. Wilfried gaat op pad met de rondemiss van de komende editie en hij vraagt vergeving voor alle dopingzondaars aan de pastoor van de kerk op de beroemde Cipressa. Op de slotklim, de Poggio, praat Wilfried met de laatste Italiaanse winnaar, Filippo Pozzato.

De kandidaten voor het podium dit jaar zijn onze Philippe Gilbert, Tom Boonen, Mark Cavendish, Filippo Pozzato, Fabian Cancellara en natuurlijk Peter Sagan, dé te kloppen man. Commentaar bij deze rechtstreekse uitzending is van Michel Wuyts en Karl Vannieuwkerke. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier