Wielrenner Alessandro Ballan verliest milt na zware val op training

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De 33-jarige Italiaan van BMC moet vrijwel zeker een kruis maken over zijn voorseizoen.

Wielrenner Alessandro Ballan is zwaar gevallen tijdens een trainingskamp in Spanje. De 33-jarige Italiaan van BMC hield er een gebroken linkerdijbeen, een gebroken rib en een geperforeerde long aan over. Bovendien was ook zijn milt geraakt en moest die operatief verwijderd worden.Dat deelde zijn ploeg BMC mee. Ballan ging in een afdaling nabij Parcent (Alicante) met grote snelheid tegen de vlakte.

Hij moet ook nog onder het mes voor zijn been. “Maar die operatie is nog niet gepland,” verklaarde teamdokter Max Testa. “De milt wegnemen was de prioriteit. Zoiets is een medisch noodgeval en dus werd de operatie donderdagavond al uitgevoerd”.
Kruis over voorjaar

Het is vrijwel zeker dat Ballan, de wereldkampioen van 2008 en in 2007 winnaar van de Ronde van Vlaanderen, een kruis moet maken over zijn voorseizoen. Dit jaar werd hij zowel in de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix nog derde.

“Dit is een groot verlies voor ons team”, reageerde manager John Lelangue, nadat hij zijn renner in het ziekenhuis bezocht had. “Hij zou één van de speerpunten worden voor de voorjaarsklassiekers.”
“Belangrijker is nu dat hij goed herstelt. Het is nog niet het moment om aan zijn comeback te denken.”

Ballan is bij BMC ploegmaat van wereldkampioen Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Klaas Lodewyck en Yannick Eijssen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier