Wilshere: ‘Ik ben geen roker’

© IMAGEGLOBE

Jack Wilshere, 21-jarige Engelse middenvelder bij Arsenal, ontkent dat hij een roker zou zijn.

Na de Champions Leaguewedstrijd van Arsenal tegen Napoli op 1 oktober, die door de Londenaars met 2-0 werd gewonnen, bracht Wilshere, die niet van de bank kwam die avond, een bezoekje aan een Engelse nachtclub.

Daar werd hij gespot met een sigaret, en al snel circuleerde er een foto van op het internet.

Berisping

Het duurde niet lang of Arsène Wenger, manager van Arsenal, berispte Wilshere publiekelijk.

“Als voetballer moet je een voorbeeld stellen, en je doet zeker geen dingen die de gezondheid schaden. Wanneer je dat echt wil doen kan je dat thuis doen, maar zeker niet in het openbaar.”

Eerder had de middenvelder zelf nog verkondigd dat hij na zijn enkelblessure, die hem 17 maanden aan de kant hield, nog extra tijd nodig had om opnieuw honderd procent fit te geraken. Een sigaret roken helpt daar natuurlijk niet bij.

Grap

Een woordvoerder van Wilshere verklaarde ondertussen echter dat het om een grap ging. “Jack was samen met ploegmaats en vrienden en werd uitgedaagd om als grap een sigaret in zijn mond te steken.”

Wilshere, die ook al een foto van rokende Zinédine Zidane tweette, heeft nu gezegd dat hij geen roker is. “Ik heb een fout gemaakt, spelers maken fouten, ik ben geen roker.”

Verleden

Wenger bekritiseerde vroeger ook al ex-spelers William Gallas en Marouane Chamakh openlijk voor een rookincident.

De plekjes op het Londense middenveld zijn overigens duur, met onder meer Mezut Özil, Aaron Ramsey, Mikel Arteta, Mathieu Flamini en TomᨠRosický.

In de laatste competitiewedstrijd van Arsenal (1-1 tegen West Brom) speelde Wilshere toch de volledige wedstrijd. “Wenger gaf me een kans en het incident werd ondertussen uitgepraat”, aldus Wilshere. (IVD/SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier