Witsel en Lombaerts grijpen naast Russische landstitel

(Belga) Het Zenit Sint-Petersburg van Axel Witsel en Nicolas Lombaerts is er vandaag op de 30ste en laatste speeldag in de Russische eerste klasse niet in geslaagd zich alsnog tot landskampioen te kronen. De titel gaat net als vorig seizoen naar CSKA Moskou, dat een punt meer telt dan Zenit.

Zenit, met Witsel en Lombaerts 90 minuten op het veld, deed tegen Kuban Krasnodar wat het moest doen: winnen. Witsel opende op het kwartier de score. Rondon en Shatov brachten Zenit op 0-3, waarna Melgarejo milderde. Hulk legde in de blessuretijd de 1-4 eindstand vast. De ploeg van André Villas-Boas kon enkel vieren mits een misstap van CSKA Moskou, dat echter met 1-0 won tegen stadsgenoot Lokomotiv. Tosic maakte de enige treffer van de partij. Vijf minuten voor affluiten lukte N’Doye bijna de gelijkmaker, maar hij trapte de bal via doelman Akinfeev tegen de paal. Bij Lokomotiv kwam Mbark Boussoufa (ex-AA Gent en ex-Anderlecht), die een gele kaart kreeg, in de 53ste minuut op het veld. (Belga)