WK baanwielrennen

© BELGA

Zondag 24 februari – BBC 2 – 12u

Door de hele heisa rond het begin van het nieuwe wielerseizoen zouden we bijna vergeten dat er momenteel ook nog een WK baanwielrennen aan de gang is. Meer bepaald in Minsk, hoofdstad van Wit-Rusland. Daar geven een aantal Belgen het beste van zichzelf, met als boegbeelden Gijs Van Hoecke en Kenny De Ketele.

Zij komen zondag in actie in de ploegenkoers en verdedigen dan hun wereldtitel uit 2012 in Melbourne. Dat is de discipline waarin Bradley Wiggins en Mark Cavendish in 2008 goud wonnen als duo uitkomend voor Groot-Brittannië. Ook dit jaar zullen de grootste concurrenten uit het Australische en Britse kamp komen.

Maar Van Hoecke en De Ketele zijn gebrand op een sterke prestatie, als revanche voor een mislukte campagne op de voorbije Olympische Spelen. Ook al is het WK baanwielrennen de voorbije jaren in waarde gedevalueerd (wegens het feit dat de UCI het WK buiten het traditionele baanseizoen programmeert), het is altijd leuk om enkele Belgen te zien zegevieren. Je kunt het live volgen op BBC 2, met commentaar van Simon Brotherton en Chris Boardman. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier