WK hockey mannen – Red Lions ontsnappen in slotseconden aan puntenverlies

(Belga) De Red Lions (FIH-5) zijn zaterdag in het Nederlandse Den Haag met een 3-2 zege tegen India (FIH-8) aan het wereldkampioenschap hockey voor mannenteams begonnen. De zege hing aan een zijden draadje. Vijftien seconden voor het eindsignaal scoorde John-John Domen de winnende treffer.

De Belgen domineerden de eerste periode. Florent Van Aubel zorgde in de 34e minuut voor de 1-0 ruststand. In de tweede helft scoorden de Indiërs plots aan honderd procent. Twee kansen werden door Mandeep Singh (45e) en Akashdeep Singh (50e) in een 1-2 voorsprong omgezet. Simon Gougnard bracht de Belgen in de 56e minuut weer langszij. Er volgden nog heel wat kansen, maar op de verlossing was het wachten tot de slotseconden. Eerder op de dag won titelverdediger Australië (FIH-1) in groep A met 4-0 van Maleisië (FIH-13). Later geven Engeland (FIH-4) en Spanje (FIH-10) elkaar nog partij. De eerste twee van de groep gaan door naar de halve finales. België neemt het maandag in zijn tweede wedstrijd tegen Maleisië op. . (Belga)