WK voetbal voor clubs – Raja Casablanca stunt met finaleplaats

(Belga) Het Marokkaanse Raja Casablanca heeft zich woensdagavond in Marrakech na een 3-1-zege tegen het Braziliaanse Atletico Mineiro geplaatst voor de finale van het WK voor clubteams. De finaleplaats komt als een verrassing, want Mineiro, waar heel wat ronkende Braziliaanse namen spelen, was favoriet. Casablanca neemt het zaterdag om 20u30 Belgische tijd in de WK-finale op tegen het Bayern München van onze landgenoot Daniel Van Buyten.

Raja Casablanca was de thuisploeg in het Stade de Marrakech. De club verwierf het deelnamerecht aan het toernooi als kampioen van het organiserende land. Atletico Mineiro mocht deelnemen als winnaar van de Zuid-Amerikaanse Champions League. In de eerste helft konden de Braziliaanse sterren Ronaldinho en Jô alvast niet schitteren, een logische 0-0 was de ruststand. Meteen na de pauze kwam Casablanca opzetten, Mouhssine Iajour rondde na 47 minuten een schitterende counter af: 1-0. Op het uur wekte Ronaldinho de Marokkanen uit hun zegedroom. Met een uitstekende vrije trap – zijn specialiteit – maakte de technisch begaafde middenvelder er 1-1 van. In minuut 84 kreeg Casablanca een strafschop. Mouhssine Moutouali liet het geschenk niet liggen en scoorde de 2-1. In de absolute slotfase trapte diezelfde Moutouali nog eens op de deklat. Madibé was goed gevolgd en wipte de 3-1-eindstand binnen. (Belga)