WNBA: Washington Mystics draften Emma Meesseman (19)

© Belga

Emma Meesseman (19) is in de tweede ronde van de WNBA (de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie voor vrouwen) gedraft door de Washington Mystics.

Emma Meesseman (19) is in de tweede ronde van de WNBA (de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie voor vrouwen) gedraft door de Washington Mystics.

Meesseman, de Belgische Speelster van het Jaar in 2012, is de derde Belgische speelster die gedraft wordt in de WNBA. Ann Wauters was nummer één van de draft in 2000, toen ze gekozen werd door Cleveland. Detroit Shock koos in 2002 voor Kathy Wambé, maar zij speelde uiteindelijk niet in de WNBA.

Dubbel

Meesseman werd in 2011 nog verkozen tot FIBA-Belofte van het Jaar en werd dat jaar op het EK onder 18 in Oradea, waar België Europees kampioen werd, ook verkozen tot MVP.

Vorig jaar bezorgde de 19-jarige West-Vlaamse (1m92) haar ex-club Blue Cats Ieper vorig seizoen nog de dubbel (kampioenschap en beker). Gedurende drie seizoenen speelde ze ook met de Young Cats in de FIBA Eurocup.

Dit seizoen verdedigt ze de kleuren van het Franse Villeneuve d’Ascq, een club waar ze ook volgend seizoen nog zal spelen. Daarna trekt ze voor twee seizoenen naar het Russische Spartak Moskou.

Vanaf deze zomer krijgt Meesseman ook de kans om in de WNBA voor de Washington Mystics uit te komen, die twee seizoenen de rechten op haar verworven hebben.

Het WNBA-seizoen begint op 24 mei en Meesseman kan kiezen: dit jaar al meedoen aan de prestigieuze competitie of haar deelname eventueel met een jaar uitstellen. Dan zou ze in juni met de nationale ploeg kunnen spelen in de kwalificatiecampagne voor het EK 2015. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier