World League Hockey: Belgische vrouwen leggen duimen voor Nieuw-Zeeland

De Belgische Red Panthers verloren met 0-2 tegen Nieuw-Zeeland tijdens de World League Hockey. © Belga

De Red Panthers hebben de laatste groepswedstrijd op de halve finales van de World League Hockey met 0-2 verloren van Nieuw-Zeeland. Wel gaan de Belgische vrouwen door naar de kwartfinales waar ze tegenover Zuid-Korea zullen staan.

De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg (FIH 12) heeft zijn vierde en tevens laatste groepswedstrijd op de halve finales van de World League Hockey in Brasschaat met 0-2 verloren van Nieuw-Zeeland (FIH 4).

Anita Punt (12.) en Gemma Flynn (33.) scoorden voor Nieuw-Zeeland. Nadien voorkwam doelvrouw Aisling D’Hooghe dat de score nog verder kon oplopen.

Tweede nederlaag

Voor de Red Panthers was het de tweede nederlaag in vier wedstrijden in groep B. Eerder gingen ze ook al met 0-2 onderuit tegen vicewereldkampioen Australië (FIH 2). Tegen India (FIH 13, 1-0) en Polen (FIH 23, 2-0) werd er telkens wel gewonnen. Met zes punten uit vier wedstrijden eindigen ze op de derde plaats in de groep, na Nieuw-Zeeland (12) en Australië (6). India volgt op de vierde plaats met drie punten, Polen werd puntenloos laatste.

India en Australië hebben wel nog een wedstrijd minder op de teller, maar die is enkel nog belangrijk voor de statistieken. De eindstand ligt immers al vast, de top vier plaatst zich voor de kwartfinales.

Olympische Spelen

In die kwartfinales nemen de Red Panthers het dinsdagavond op tegen Zuid-Korea (FIH 9), de nummer drie uit groep A. Als ze dat duel winnen, zijn ze quasi zeker van kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Om helemaal zeker te zijn van een stek in Brazilië, moeten de Panthers in Brasschaat in de top drie van het toernooi eindigen. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier