World League Hockey – Belgische vrouwen verliezen in kwartfinales van Zuid-Korea

(Belga) De Red Panthers (IHF-13) zijn er in het Nederlandse Rotterdam niet in geslaagd zich voor de halve finales van de World League hockey voor vrouwenteams te plaatsen. In de kwartfinales bleek Zuid-Korea (IHF-8) nipt met 2-1 sterker.

De meisjes van coach Pascal Kina waren op revanche gebrand voor de 3-1 nederlaag die ze vorige zomer op de Spelen in Londen tegen Zuid-Korea leden. Ze begonnen uitstekend aan het duel. Al in de tweede minuut zette Barbara Nelen de Belgen op voorsprong. Nog voor de rust keerde Zuid-Korea de situatie om. MH Park scoorde de gelijkmaker in de 14e minuut en vier minuten later trof ook JE Kim raak. In de tweede periode deden de Belgen er nog alles aan om terug te komen, maar een stug verdedigend Zuid-Korea hield stand. Een zege had de Red Panthers meteen een ticket voor het wereldkampioenschap 2014 in Den Haag opgeleverd. Nu zijn ze tot het spelen voor de plaatsen vijf tot acht veroordeeld. Daarin is Chili (IHF-18) donderdag de eerste tegenstander. De eerste zes van het toernooi mogen naar het WK. (Belga)