World League Hockey – Red Lions spelen gelijk tegen Spanje en zijn groepswinnaar

(Belga) De Belgische hockeymannen (FIH-9) hebben in hun derde groepswedstrijd in de halve finales (derde ronde) van de World League hockey in Rotterdam 1-1 gelijkgespeeld tegen Spanje (FIH-7). Aan de rust stond het 1-0 voor de Red Lions. België is dankzij het gelijkspel groepswinnaar in poule A.

De selectie van coach Marc Lammers moest twee dagen na de 3-0 zege tegen het acht plaatsen lager gerangschikte Frankrijk aantreden tegen de Spanjaarden, die eerder met 4-2 wonnen van de Fransen en met 5-2 verloren van ’s werelds nummer twee Australië. De Belgen versloegen in hun eerste wedstrijd verrassend de Australiërs met 3-1. De Red Lions openden na 32 minuten de score na een deviatie van Tom Boon. Na rust mikte Boon de 2-0 op de lat. Twaalf minuten voor het wedstrijdeinde maakten de Spanjaarden dan toch de gelijkmaker. In de andere groepswedstrijd won Australië maandag met 7-1 tegen Frankrijk. Na de laatste groepswedstrijden leidt België met zeven punten, voor Australië (6), Spanje (4) en Frankrijk (0). Alle ploegen spelen kwartfinales, die woensdag op het programma staan. Daarin neemt België het op tegen de vierde uit poule B. In die groep worden de laatste poulewedstrijden maandagavond afgewerkt. De top drie van het toernooi plaatst zich rechtstreeks voor het WK. (Belga)