World League Hockey – Red Panthers kloppen Chili met 4-2 en spelen tegen Japan voor vijfde plaats

(Belga) De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg, dertiende op de wereldranking, heeft op de World League Hockey in het Nederlandse Rotterdam de plaatsingswedstrijd tegen Chili, nummer 18 van de wereld, met 4-2 gewonnen. Daardoor spelen ze zaterdag voor de vijfde plaats tegen Japan, nummer negen op de wereldranglijst.

De Red Panthers blijven zo in de running voor een WK-ticket. Als België zaterdag van Japan wint, is de kwalificatie zo goed als binnen. Maar ook bij een nederlaag is er nog een mogelijkheid, maar dat wordt rekenwerk. Erica Coppey opende na elf minuten de score voor de Belgen (1-0), maar na negentien minuten bracht Villalabeita met een strafcorner de Zuid-Amerikanen langszij (1-1). Iets voor het halfuur klommen de Red Panthers opnieuw op voorsprong dankzij een doelpunt van Devos (2-1). Vlak na de pauze kwam de 3-1 op het bord na een owngoal, maar na 44 minuten kwam Chili opnieuw in de wedstrijd na een eigen doelpunt van De Groof. In de 56e minuut zette Erica Coppey met haar tweede doelpunt van de namiddag de 4-2 eindstand op het scorebord. “Dit zijn niet de mooiste wedstrijden. Maar je moet ze wel winnen”, klonk het na de wedstrijd bij bondscoach Pascal Kina. “Maar de zege is binnen en dat is alles wat telt. Het was niet makkelijk tegen Chili, want ze zijn gevaarlijk op de counter. Dat is hun spel. Ik neem het ze niet kwalijk. Wij wisten dat wij het spel moesten maken en dat deden we dan ook.” (Belga)