Yellow Tigers kunnen ook tegen Turkije niet winnen

© Belga

De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg heeft zijn vijfde wedstrijd op rij verloren in de Final Six van de World Grand Prix.

In hun slotwedstrijd in de Japanse hoofdstad Tokio gingen ze met 1-3 (26-24, 21-25, 23-25 en 20-25) onderuit tegen Turkije (FIVB 11).

In het Ariake Coliseum wonnen de Tigers van bondscoach Gert Vande Broek de eerste set en waren ze dichtbij de 2-1 in de derde set. Maar toen brak de veer bij de Belgen, waarna de Turken het vlot konden afmaken.

België, ’s werelds nummer 22, liep eerder in deze Final Six tegen nederlagen aan tegen regerend wereldkampioen Rusland (3-0), China (3-1), olympisch en vicewereldkampioen Brazilië (3-0) en thuisland Japan (3-0).

De Yellow Tigers sluiten hun debuut bij de wereldtop af op de zesde en tevens laatste plaats, met twee gewonnen sets op de teller.

In de finale van dit prestigieuze toernooi nemen Japan en Brazilië het later op de dag nog tegen mekaar op. België speelde met Dirickx, Heyrman, Leys, Aelbrecht, Van Hecke, Rousseaux, Courtois (libero). Kwamen in: Vandesteene, Van de Vyver, Coolman, Biebauw, Bland. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier